O.symetric Compact 4-gaats blad (110BCD) 44 tands

OS110-44C
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

O.symetric is gemaakt om te winnen, met de ovale vorm van dit tandwiel kan de fietser zijn kracht makkelijker en beter kwijt. Tijdens het fietsen verandert de trapbeweging niet maar komt het verschil naar voren bij het leveren van kracht en snelheid. Vele wereldkampioenen met deze tandwielen, van Jean-Louis Talo, gingen je voor, nu jij nog.

In 2012 gebruikten Wiggins en Froome deze tandwielen, en dat is natuurlijk niet zonder reden geweest, er zijn vele voordelen die je mee pakt bij het gebruiken van deze bladen. Waarom zal je ook geen gebruik maken van ‘gratis’ kracht en snelheid?

Deze O.symetric bladen worden aanbevolen voor cyclocross. Door het gebruiken van O.symetric heb je voordeel van:
- 10% extra fietsvermogen
- 10% minder lactaatproductie
- meer acceleratie

De reailleur moet bij het monteren, vanwege de ovale vorm, een stuk omhoog. Hierdoor is een montageset voor vele fietsers een must. Ga voor meer informatie naar de montage pagina.

Jean Louis Talo is jaren lang bezig geweest om het ovale tandwiel van O.symetric naar de voorgrond te kunnen halen. Uiteindelijk met een groot succes, want wie weet het nog niet: “Froome rijdt op die rare tandwielen” en wint ook nog! Het voordeel van een ovaal tandwiel is dat “the dead spot” zo klein mogelijk gemaakt wordt.

Een theoretisch voorbeeld bij een O.symetric 56T: op het moment dat je weinig tot geen kracht kan leveren (tussen 10 en 2 uur, tandwiel als klok) is het tandwiel geen 56-tands blad maar verandert door de ovaliteit in een 52-tands blad. Een groot voordeel om zo veel mogelijk gebruik te kunnen maken van de te leveren kracht en alle ‘nutteloze’ kracht weg werkt.

Een praktisch voorbeeld: op het moment dat Wiggins gebruik maakte van de, normale, ronde tandwielen heeft hij gemiddeld 450 watt kunnen leveren bij 20 minuten. Op het moment dat Wiggins gebruik maakte van de O.symetric tandwielen heeft hij 490 watt kunnen leveren, een groot voordeel door een kleine aanpassing.

Een nadeel van O.symetric kan zijn dat je het maximale benut op een systeem dat eigenlijk voor een rond tandwiel gebouwd is, hierdoor kunnen er enkele issue’s ontstaan. Alles wat net niet klopt zou in dit geval naar boven kunnen komen. Bijvoorbeeld: als de kettinglijn niet 100% goed is kan je bereik minder worden (kleinste 2 bladen achter niet haalbaar). Bij het niet constant druk houden op de pedalen kan de overgang van de grote- naar kleine diameter soms aanwezig voelen.

Eenmaal gemonteerde bladen kunnen niet worden teruggenomen. Let op dat u het laat monteren door een vakman of neem goed de tijd voor een correcte afstelling.

Fabrikant:

O.symetric

Model: 110 BCD Compact (4-hole)
Tanden:

44

Gewicht:

112,2 (fabrieksopgave)

Land van Oorsprong: Frankrijk (France)
Materiaal: 7075 geanodiseers aluminium T6
Gerelateerde Producten